Cardanon taustalta löytyy osaamista ja kunnianhimoa

Jokainen kryptovaluutta on projekti, jolla on oma tavoitteensa. Monia menestyneitä kryptovaluuttoja ei ole suunniteltu tulevaisuuden rahaksi, mutta niiden arvo juontuu niiden perustuksista. Cardano on yksi tällainen hanke, jonka keskiössä on sen käyttämä lohkoketju, ei niinkään ADA, kryptovaluutta, joka toimii sen päällä. Cardano-projekti alkoi vuonna 2015, ja sen taustalla toimii Charles Hoskinson, yrittäjä, joka on sekä Ethereumin että digitaalisen valuutan maksujärjestelmän BitSharesin takana. Cardano julkaistiin kuitenkin vasta vuoden 2017 lopussa.

Cardanon perusti Charles Hoskinson yhteistyössä hongkongilaisen tietotekniikkayrityksen IOHK:n kanssa. Tavoitteena oli kehittää lohkoketju, joka voisi kilpailla Ethereumin kanssa. Tämä ei ole yllätys, koska Charles lähti Ethereumista perustavanlaatuisten erimielisyyksien vuoksi. Cardano suunniteltiin siten, että kuka tahansa voi käyttää sitä avoimesti ja laajasti. Ethereumin tavoin se siis perustuu lohkoketjuun. Tällaisilla alustoilla on luonnollisesti oltava oma kryptovaluutta, jolla maksetaan lohkoketjutapahtumien transaktiomaksut. Näin syntyi ADA.

Nopeampi kuin Ethereum

Cardanon kilpailuetu on sen nopeus: transaktiot siirtyvät Cardano-verkossa osapuolelta toiselle paljon nopeammin kuin Ethereum-verkossa. Lisäksi Cardano-projekti on kiinnittänyt paljon huomiota verkon eheyteen, jota asiantuntijat ovat kutsuneet erityisen vakaaksi. Cardano pyrkii myös tukemaan muita kryptovaluuttaprojekteja samalla kun kehittää omaa verkkoaan. Se tukee älykkäitä sopimuksia ja muita ominaisuuksia, jotka tekevät kryptovaluutoista skaalautuvampia ja yhteentoimivampia.

Cardano-projektin tavoite tarjota yleistä koulutusta on yksi sen vahvuuksista. Laadukas koulutus on kaiken edistyksen ja vaurauden perusta, joten tavoite on hyvin merkittävä. Esimerkiksi vuonna 2018 IOHK ilmoitti, että Etiopian hallitus ottaa käyttöön Cardanon lohkoketjun, mikä sekä lisää Etiopian teknologista pääomaa että laajentaa Cardanon saatavuutta useille uusille aloille. Cardano ilmoitti myös yhteistyöstä Georgian Tbilisin vapaan yliopiston kanssa, jonka tarkoituksena on kehittää valtuuksien todentamisjärjestelmä. Tällaista politiikkaa tarvitaan erittäin korruptoituneessa Georgiassa.

Cardano kurssi on ollut nousujohteinen

Sijoittajalla suurin mielenkiinto kohdistuu tietystin kursseihin. Cardanon markkina-arvo on jo kymmeniä miljardeja euroa ja Cardanon kurssi on noussut monena vuotena yli 20x. Ei ole kuitenkaan realistista olettaa, että Cardano kampittaisi Ethereumin markkinoiden kakkospaikalta.

Näemmekö tulevaisuudessa uuden Bitcoin- tai Altcoin-tapaisen nousun? Jos markkinat kokonaisuudessaan nousevat, Cardanolla on hyvät mahdollisuudet ylittää jopa Bitcoinin kasvun. Cardanosta on tullut valtavan kehityksensä seurauksena entistä merkittävämpi sijoituskohde. Se on ihanteellinen henkilöille, jotka haluavat pitää markkinajohtavia projekteja salkussaan. Cardano-alusta voi tarjota parempia sijoitusmahdollisuuksia DeFi-sovelluksille ja niiden alkuperäisille valuutoille.

Cardano lompakko

Turvallisin Cardano-lompakko pitkäaikaiseen säilytykseen on laitteistolompakko, kuten minkä tahansa muun kryptovaluutan kohdalla. Nämä lompakot toimivat integroimalla fyysinen lompakko tietokoneeseen kryptovaluuttojen kauppaa varten. Huolimatta siitä, että laitteessa on fyysinen elementti, valuuttoja ei säilytetä siinä. Sen sijaan ne tallennetaan lohkoketjuun. Tämä lähestymistapa on paljon turvallisempi kuin muut saatavilla olevat vaihtoehdot.

Vaihtoehtoja on kuitenkin useita. Kryptovaluuttapörssit ja mobiililompakot ovat mukautuvampia ja nopeampia. Ne ovat ihanteellisia, jos haluat käydä kryptovaluuttakauppaa säännöllisesti, kuten päivittäisiä maksuja tai siirtoja, tai jos sinun on tehtävä usein ostoksia virtuaalivaluutoilla. Kaksiosaista todennusta on käytetty parantamaan turvallisuutta kryptovaluuttapörsseissä. On raportoitu muutamia huonoja tapahtumia, joissa kuluttajat ovat menettäneet rahaa hakkerien hyökätessä sivustoille.

Anonyymi käyttäminen?

Vaikka monet korostavat kryptovaluuttojen anonymiteettiä suurena etuna, siitä on tullut enemmänkin kikka kuin todellinen hyöty. Kryptovaluutat eivät ole täysin yksityisiä, vaan sinun on myös annettava tunnistetietosi, kun ostat kryptovaluuttoja asiansa osaavilta vaihto- tai kaupankäyntialustalta. Muuten otat riskin vähemmän tunnettujen palveluntarjoajien kanssa, joista usein varoitetaan.

Kryptovaluuttoja pidetään anonyymeinä, josta aiheutuu myös ongelmia. Anonyymiys on kuitenkin myös vauhdittanut kryptovaluuttojen kursseja, joten tästä narratiivista on vaikea luopua. Cardano kurssi tullee jatkossakin olemaan suosiollinen, varsinkin, jos tulevat päivitykset vievät hanketta halutunlaisesti eteenpäin.