Hyötyä ja hupia jalkapallo-osakkeista

Osakesijoittamisessa on uusi vaihe meneillään, kun yhä useampaa kiinnostaa arvopaperien ostaminen. Se houkuttelee ja kiinnostaa ihmisiä, jotka haluavat hieman lisätienestejä ja jännitystäkin elämäänsä. Sijoittaminen on saanut potkua myös jalkapallossa ja jalkapallo-osakkeet mahdollistavat tukea suosikkijoukkuetta. Ne sisältävät myös riskejä ja kerromme jalkapallo-osakkeiden perusteista tässä artikkelissa tarkemmin.

Osakesijoittaminen on pitkällä tähtäimellä kannattavaa, koska se kantaa usein hedelmää vuosien päästä, jos sijoittaja on onnistunut tekemään oikeita päätöksiä. Osakemarkkinat ovat luonteeltaan kuitenkin arvaamattomia, kun kurssit heittelevät ylös ja alas. Jalkapallosta kiinnostuneen kannattaa perehtyä myös vedonlyönnin maailmaan, jossa veikataan usein jalkapallon turnauksista. Oivallisia vedonlyöntimahdollisuuksia tarjoaa muun muassa Mr Green, josta löytyy kattava valikoima sekä vedonlyönnistä että muusta nettipelaamisesta.

Jalkapallo-osakkeissa sijoitetaan tunteella

Osakesijoittamisen toimintamalli pätee pitkälti myös jalkapallo-osakkeissa ja niiden ostamiseen sisältyy aina riskejä. Jalkapallo-osakkeisiin sijoittamisessa on usein enemmän tunteita pelissä, kun sijoittaja haluaa kannattaa suosikkijoukkuettaan huolimatta osakkeisiin sisältyvistä riskeistä.

Sijoittamisella halutaan tukea omaa suosikkijoukkuettaan ja monille tämä on kannattamismielessä selviö. Lempijoukkueeseen sijoittaminen vahvistaa yhteenkuuluvuuden tunnetta ja jalkapallofani voi olla ylpeä omistaessaan edes pienen osan jalkapallojoukkueesta, jota on kannattanut vuosikausia.

Tunnesiteistä johtuen, monelle jalkapallojoukkueeseen sijoittaminen ei ole ensisijaisesti raha-asia, vaan tavoitteena on tukea omaa joukkuetta. Rahallisten voittojen paine laskee, mutta toivo joukkueen pelivoitoista säilynee samanlaisena jatkossakin.

Jalkapallosijoittaminen usein edullista

Jalkapallosijoittaminen on usein suhteellisen edullista erityisesti Pohjoismaiden hintaluokassa. Pohjoismaita edustavien joukkueiden liikevaihto ei ole niin suurta verrattuna suurempiin maihin ja tämä tekee osakkeista edullisempia.

Tämä antaa hyvän mahdollisuuden aloittelevalle sijoittajalle, joka ottaa ensiaskeleitaan sijoittamisessa. Jalkapallo-osakkeet voivat olla hyvä tapa aloittaa, koska niiden hinnat ovat Pohjoismaissa varsin edullisia.

Yhdistä hyöty ja huvi jalkapallosijoittamisessa

Jalkapallosijoittaminen voi olla erinomainen tapa sijoittaa, jos sijoittaja on kiinnostunut yleisesti lajista ja suhtautuu siihen jopa intohimoisesti. Oman joukkueen kannattaminen voi mennä tunteisiinkin ja mikään ei ole hienompaa kuin suosikkijoukkueen menestys sekä pelikentällä että sen ulkopuolella.

Jalkapallo-osakkeet ovat mainio tapa sijoittaa, jos olet vasta aloittamassa sijoittamista, koska osakkeiden hinnat ovat ainakin Pohjoismaissa varsin edullisia. Suomalaisille on usein tarjolla monipuolinen valikoima sijoituskohteita ja alkuun pääsee hyvin, jos tunnet sijoittamisen perusteet ja suhtaudut lajiin intohimoisesti. Yhdistät hyödyn ja hyvin, koska pystyt nauttimaan osakkeiden mahdollisista tuotoista ja iloitsemaan joukkueesi menestyksestä.

Jalkapallosijoittaminen sisältää muun osakesijoittamisen tapaan myös riskejä. Kun sijoitat jalkapallo-osakkeisiin, sinulla on riski tehdä siitä tappiota. Sinulla on kuitenkin mahdollisuus myydä ja ostaa halutessasi lisääkin osakkeita tukemalla samalla suosikkijoukkueesi toimintaa.

Jalkapallo-osakkeet ovat kuin muut osakkeet

Jalkapallo-osakkeet toimivat muun osakekaupan tapaan siten, että osakkeita myydään eteenpäin oikealle ajankohdalla. Tavoitteena on joukkueen tukemisen lisäksi saada osakkeista parasta mahdollista tuottoa.

Voit olla myös myymättä osakkeitasi, jos haluat sijoittaa tiimiin vain tukeaksesi sitä. Voit luoda itsellesi siitä aatteellisen fanin maineen, mutta jos pyrkimyksenäsi on auttaa urheilun kehitystä, on harkittu osakesijoittaminen mainio tapa tehdä sitä.

Ennen kuin ryhdyt sijoittamaan jalkapallo-osakkeisiin, sinun pitää kuitenkin laskea ostamiesi osakkeiden määrä, jotta voit kartoittaa mahdollista positiivista vaikutusta sijoittamaasi joukkueeseen. Jos haluat hankkia itsellesi isompaa osakesalkkua joukkueesta, pitäisi sinulla olla pääsy joukkueen yhtiökokouksiin ja saada äänesi kuuluviin päätöstenteossa.

Huomioi kuitenkin riskit

Olipa jalkapallosijoittamisen taustalla tunne- tai järkisyyt, kannattaa muistaa, että kaikenlaiseen osakesijoittamiseen sisältyy riskinsä, eikä voittaminen pörssissä tai kentillä ole koskaan taattua.

Kun sijoitat jalkapallo-osakkeeseen, otat tietoisen riskin ja petyt mahdollisesti odotuksiisi ja menetät rahaa. Sijoittajan pitää huomioida ja muistaa tarkkaan riskit jalkapallo-osakkeissakin ja tarkastella omaa kantokykyään, jos ne osuvat kohdalle.