Nokia osake

Nokia Oyj on suomalainen monikansallinen teknologia- ja tietoliikenneyritys, jolla on yli vuosisadan pitkä historia. Vuonna 1865 sellutehtaaksi perustettu Nokia on kehittynyt varhaisista päivistään monipuolisena monialayrityksenä merkittäväksi toimijaksi maailmanlaajuisella tietoliikenne- ja teknologiateollisuuden alalla.

1980-luvulla Nokia ymmärsi tietoliikenneteollisuuden kasvavan tulevaisuudessa ja alkoi siirtämään painopistettään tällä kasvavalle alalle. Nokia koki menestystä 90- ja 00-luvulla matkapuhelinmarkkinoilla. Yrityksen innovatiivinen muotoilu, käyttäjäystävälliset käyttöliittymät ja kestävät laitteet olivat Nokian maailmanlaajuisen menestyksen ytimessä.

Nykyään Nokia toimii monikansallisena teknologiakonsernina, joka keskittyy tarjoamaan ratkaisuja tietoliikenne-, verkko- ja digitaalisen infrastruktuurin aloille. Yhtiön innovaatiot kattavat muun muassa 5G-verkot, IoT-yhteydet sekä pilvipalvelut. Nokia jatkaa yhteistyötä maailmanlaajuisten kumppaneiden kanssa ja osallistuu huipputeknologian kehittämiseen.

Nokian osake on yksi Helsingin pörssin suurimmista osakkeista. Tässä artikkelissa käymme läpi Nokia osakkeen tilannetta nyt ja tulevaisuudessa, sekä kuinka osakkeiden ostaminen toimii esimerkiksi eToron avulla.

Nokia osake

Nokian osinko

Nokia on asettanut tavoitteekseen vakaan, jatkuvan ja tulevaisuudessa kasvavan osingon maksun. Osingon maksussa huomioidaan edellisen vuoden liikevaihto, tulevaisuuden näkymät sekä yhtiön nykyinen taloudellinen tilanne. 20.7.2023 Nokian hallitus päätti jakaa osinkoa 0.03 euroa osakkeelta. Osingon täsmäytyspäivä oli 25.7.2023 ja Suomessa osinko maksettiin sijoittajille 3.8.2023.

Vuonna 2022 Nokian osinkoa kertyi 0.06 euroa per osake. Aikaisempina talousvuosina 2020 ja 2021 yhtiö ei jakanut sijoittajilleen osinkoa ollenkaan.

Nokian hallitus käynnisti vuonna 2022 osakkeiden takaisinosto-ohjelman. Ohjelman tavoitteena on ostaa takaisin kahden vuoden kuluessa enintään 600 miljoonan euron edestä osakkeita, jotka palautetaan yhtiön osakkeiden omistajille.

Jos Nokian nykytilanne ja kotimaamme tämän hetken talousasiat kiinnostavat, lisää Suomen talousuutisia löydät tämän linkin takaa.

Osta osakkeita 0 EURO välityspalkkiolla

Osakkeiden ostaminen 0 euron välityspalkkiolla on mahdollista esimerkiksi eToron kautta. Lisää eToron käyttämisestä löytyy myöhemmin tästä artikkelista.

Nokian tavoitteet 2024-2026

Nokia esitteli vuonna 2021 pitkän aikavälin tavoitteet, joiden tarkoituksena on havainnollistaa Nokian suunnitelmaa liiketoimintansa tulevaisuuden kehityksestä. Vaikka Nokia joutui antamaan tulosvaroituksen 14.7.2023, yhtiö olettaa silti olevansa aikataulussa tavoitteidensa kanssa vuosille 2024-2026. Yritys pyrkii yli 14 prosentin vertailukelpoiseen liikevoittoprosenttiin.

Osta osakkeita eTorossa

Osakkeiden ostaminen ja säilöminen on helppoa ja turvallista suositulla eToro-sijoitusalustalla. eToron käyttäminen on helppoa seuraamalla seuraavia ohjeita:

  1. Luo tili eToroon: Klikkaamalla ”aloita sijoittaminen”-painiketta eToron kotisivuilla voit luoda oman tilin alustalle. eToro pyytää sinua keksimään käyttäjätunnuksen ja salasanan. Vaihtoehtoisesti voit myös liittyä Facebookin tai Google-tilin avulla. Muista myös vahvistaa tilisi, jotta rekisteröintisi on valmis.
  2. Lisää rahaa tilillesi: Kun rekisteröityminen on valmis ja tili on vahvistettu, voit helposti tallettaa varoja eToro-tilillesi. Määritä haluamasi summa, ja muista käyttää siirtovaluuttana euroja. Näin vältyt ylimääräisiltä kuluilta. Mahdollisia maksutapoja ovat tilisiirto, luottokortti, PayPal tai pikamaksu.
  3. Osakkeiden ostaminen: eTorossa osakkeiden ostaminen käy helposti ja suoraviivaisesti. Ostohinta näkyy osakkeen vieressä ja hinta on nähtävissä reaaliaikaisesti. Sijoittaja voi valita joka haluamansa sijoitussumman tai osakemäärän. Osakkeita voi ostaa myös osissa, eli sijoittajan ei tarvitse ostaa tasamäärää osakkeita.

Nokia osake-ennuste

Nokia osake

Nokian osake on ollut laskussa koko vuoden 2023 ajan, mutta yhtiö itse on edelleen varma asettamiensa tavoitteiden saavuttamisesta. Osakkeen tulevaisuutta on vaikea ennustaa, sillä markkinat, joihin Nokia keskittyy, muuttuvat nopeasti ja radikaalisti teknologian kehittyessä. Tämän lisäksi Nokialla on paljon kilpailijoita kaikilla osa-alueilla, joilla yhtiö toimii.

Nokialta tulosvaroitus

Nokia antoi 14.7.2023 tulosvaroituksen, jonka seurauksena yritys kertoi alentavansa näkymiä vuoden 2023 liikevaihdosta. Nokia antoi tulosvaroituksen, koska yhtiö odottaa vuoden jälkipuoliskolla erilaisten taloudellisten haasteiden vaikuttavan asiakkaidensa ostokäyttäytymiseen.

Sijoita Nokiaan ja muihin kansainvälisiin huippuyhtiöihin

Osakkeisiin sijoittaminen voi olla viisas taloudellinen päätös pitkällä aikavälillä. Vaikka sijoittamiseen liittyy riskejä, tietoinen ja strateginen osakesijoittaminen voi tarjota lukuisia etuja.

Osakkeet ovat historiallisesti tuottoisampia kuin monet muut sijoitusvaihtoehdot pitkällä aikavälillä. Vaikka aiempi tuotto ei takaa tulevia tuloksia, osakkeet ovat osoittaneet potentiaalin tuoda huomattavaa tuottoa, joka voi merkittävästi ylittää inflaation ja muut konservatiivisemmat sijoitukset.

Kun sijoitat osakkeisiin, sinusta tulee tietyllä tapaa yhtiön osaomistaja. Tämä omistus tuo mukanaan mahdollisuuden hyötyä yhtiön menestyksestä pääoman arvonnousun ja joissakin tapauksissa osinkojen muodossa. Kun yritys kasvaa ja tulee kannattavammaksi, omistuksen arvo voi nousta.

Osakesijoittaminen on usein pitkän aikavälin strategia. Vaikka lyhyen aikavälin markkinoiden heilahtelut ovat väistämättömiä, historialliset tapahtumat osoittavat, että markkinoilla on taipumus elpyä ja kasvaa ajan myötä. Kärsivällinen ja kurinalainen lähestymistapa voi antaa sijoituksillesi hyötyä lisääntyvistä tuotoista.

On tärkeää huomata, että osakesijoittamiseen liittyy riskejä, mukaan lukien pääoman menetyksen mahdollisuus. Markkinoiden epävakaus, talouden laskusuhdanne ja yksittäisten yritysten suorituskyky voivat vaikuttaa sijoituksiisi. Tehdäksesi tietoon perustuvia päätöksiä, tee perusteellinen tutkimus, harkitse riskinsietokykyäsi ja ota tarvittaessa yhteyttä talousneuvojiin, jotka voivat auttaa sinua kehittämään tasapainoisen sijoitusstrategian tavoitteidesi ja olosuhteidesi perusteella.

Suurimmat kilpailijat

Nokialla on paljon kilpailua useiden suurten teknologia- ja televiestintäalan toimijoiden kanssa. Nokia kilpailee varsinkin muiden 5G-verkkoyhtiöiden kanssa. Nokian suurimmat kilpailijat globaaleilla 5G-markkinoilla ovat Ericsson ja Huawei, sekä ZTE ja Samsung. Vaikka Nokia, Ericsson ja Huawei ovat tällä hetkellä suurimmat toimittajat 5G-markkinoilla, Samsung on kasvattanut asemaansa tehtyään sopimuksen Verizon Communicationsin kanssa. Huawei ja ZTE ovat Kiinassa suurimmat 5G-toimittajat.

Osakkeenomistajat

Nokia osake

Nokian suurimmat Suomessa rekisteröidyt osakkeenomistajat ovat Solidium Oy, eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen ja Nokia Oyj. Solidium Oy omistaa 5,77 prosenttia kaikista yhtiön osakkeista. Toiseksi suurin osakkaiden omistaja on eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen, joka omistaa 1,32 prosenttia kaikien osakkeiden määrästä. Nokia Oyj itse omistaa kolmanneksi eniten osakkeita, noin 1,28 prosenttia. Lisätietoa osakkeiden omistajista löydät Nokian kotisivuilta.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Nokia osake hinta?

Nokian osakkeen viimeisin hinta tämän artikkelin kirjoituksen aikana oli 3.50 euroa + 0.21 %.

Mistä Nokian liikevaihto koostuu?

Nokian liikevaihto koostuu neljästä eri liiketoimintaryhmästä, jotka ovat verkkoinfrastruktuuri, matkapuhelinverkot, pilvipalvelut ja verkkopalvelut. Nokian liikevaihto vuonna 2022 oli 24,9 miljardia euroa.

Onko Nokia osake järkevä sijoitus?

Nokian osake on koko ajan muuttuva ja paljon sijoittajia puhuttava osake. Tällä hetkellä on vaikea sanoa, onko Nokian osakkeeseen järkevä sijoittaa, sillä yhtiön vuoden 2023 lopputulos on vielä epäselvä. Jokaisen sijoittajan kannattaa harkita, mitä haluaa sijoitukseltaan, ja tehdä tietoinen päätös sijoittamisesta reaaliaikaisten tietojen