Puhelimen suojauksella on merkitystä käyttökokemukselle

Moni ihminen selaa erilaisia verkkosivustoja ja blogeja puhelimeltaan, sillä se on yksinkertaisesti helpompaa ja vie vähemmän aikaa. Harva kuitenkin tulee ajatelleeksi, että oman puhelimensa suojaamisella erilaisilla suojakuorilla ja näyttöpanssarilla voi vaikuttaa merkittävästi siihen, minkälaisen käyttökokemuksen saa selatessaan puhelintaan. Tässä artikkelissa kerronkin sinulle, miksi tällä on merkitystä ja mihin sinun kannattaa itse kiinnittää huomiota puhelimesi suojauksessa.

Suojaa näyttö naarmuilta

Yksi tärkeimmistä nykyaikaisen älypuhelimen osista on sen näyttö; näyttö on se, mistä puhelinta käytetään ja ohjataan. Mikäli näyttöön tulee naarmuja tai se hajoaa tyystin putoamisen seurauksena, on sillä huomattavasti vaikutusta käyttökokemukselle. Hajonneesta näytöstä on vaikeampi lukea tekstiä tai katsella kuvia ja videoita. Jo pienet naarmut näytössä voivat olla puhelimen käyttäjälle ärsyttäviä.

Onneksi näytön suojaamiseen on keksitty erilaisia välineitä, joista yleisin on panssarilasi. Mikäli puhelin putoaa ja näytöllä on panssarilasi, on todennäköisempää, että panssarilasi halkeilee, mutta itse puhelimen näyttö pysyy ehjänä. Panssarilasi on nimittäin huomattavasti helpompi ja halvempi vaihtaa kuin puhelimen näyttö ja monet päätyvät ostamaan täysin uuden puhelimen näytön korjauttamisen sijasta, sillä korjaus tulee kalliiksi.

Valitse tyylikkäät ja toimivat puhelimen kuoret

Nykyään puhelimen suojakuoria löytyy kaikenlaisille puhelinmalleille ja erilaisiin tarpeisiin. Puhelimen kuoret voi valita oman makunsa mukaan ja tyylikästä puhelinta on mukavampi käyttää. Toki osa painottaa puhelimen kuorissa enemmänkin turvallisuutta kuin tyyliä ja ostaa laitteelleen vahvan panssarikotelon. Tällainen kotelo ei näytä ulkonäöllisesti kovin hyvältä, mutta toisaalta laite on erittäin suojattuna silloinkin, kun käyttäjä on esimerkiksi luonnossa. Näin puhelimesta voi lukea uutisia ja artikkeleita, vaikka olisi keskellä seikkailua.

Puhelimen kuorissa tärkeintä on tietenkin se, että ne suojaavat puhelintasi tarpeeksi. Riippuen omista tavoistasi voit valita joko jykevämmät tai yksinkertaisemmat kuoret. Jos sinulla esimerkiksi on tapana pudottaa puhelimesi usein, kannattaa hankkia vahvemmat kuoret, jotka suojaavat puhelintasi kolhuilta.

Suojaa puhelimesi vedeltä ja äärilämpötiloilta

Puhelimen toimivuuden kannalta on myös tärkeää suojata puhelin luonnon ilmiöiltä. Osa uudemmista puhelimista on kehitetty kestämään vettä ja muita luonnon ilmiöitä paremmin, mutta on silti hyvä kiinnittää huomiota siihen, missä olosuhteissa puhelinta käyttää. Esimerkiksi silloin, kun ottaa puhelimen veneretkelle mukaan selatakseen lempiblogejaan, on hyvä laittaa puhelin vedenkestävään pussiin. Puhelin pitää suojata vedeltä myös rankkasateen yllättäessä.

Mikäli ulkona olevat lämpötilat ovat joko hyvin korkeita tai hyvin matalia, on hyvä, jos puhelimen jättää sisälle, kun lähtee ulos. Varsinkin iPhone-puhelimet sammuvat herkästi äärilämpötiloissa, jolloin puhelinta ei muutenkaan voi käyttää. Tämä vaikuttaa myöhemmin puhelimen toimivuuteen ja esimerkiksi akun kestoon.

Pidä puhelimesi hyvässä kunnossa pitkään

Mikäli haluat nauttia laadukkaasta ja mukavakäyttöisestä puhelimestasi vielä pitkään, kannattaa investoida puhelimesi suojaukseen. Näin tulet säästämään rahaa, sillä uuden puhelimen ostaminen pian entisen jälkeen on täysin turhaa rahankulutusta. Samalla pystyt selaamaan blogeja ja verkkosivustoja ehjältä näytöltä, eikä puhelimen toimivuudessakaan ole ongelmia, mikäli olet osannut pitää siitä huolta puhelimestasi odotetulla tavalla.

Takaa paras käyttökokemus

Mikäli sinulle on tärkeää, että pystyt selaamaan puhelintasi mutkattomasti kiireisessä arjessasi, on puhelimen suojauksella merkitystä. Mikäli vahingossa tiputat puhelimen, näyttösi ei hajoa panssarilasin ansiosta ja puhelimen takapuolikin pysyy hyväkuntoisena suojakuoren ansiosta. Tärkeintä on, että osaat valita oikeat suojavarusteet juuri sinun puhelintasi ja tarpeitasi varten, sillä näin varmistat, että puhelimesi pysyy ehjänä pitkään. Ei siis ole väliä, oletko vaelluksesta kiinnostunut vai kaupunki-ihminen, löydät varmasti omalle laitteellesi sopivat välineet.