TOWeb mahdollistaa nettisivujen tekemisen ilman koodiosaamista

TOWeb:n avulla voit luoda modernin verkkosivusto tai verkkokaupan ilman ohjelmointiosaamista ja ilman kuukausitilausta. Voit myös hostata sitä missä tahansa. Teknistä tietämystä ei vaadita.

Asenna TOWeb, valitse malli, napsauta, muokkaa ja julkaise. TOWebin avulla voit selata ja muokata sivustoasi luonnollisesti esikatselutilassa, lisätä ja muokata sisältöä suoraan sivuillesi.

Ohjelmisto tarjoaa paljon kaikkea, mitä verkkosivustosi tarvitsee, mukaan lukien kuvat, valokuvagalleriat, Google Kartat, YouTube ja HTML5 -videot, sekä paljon muuta. Se sisältää jopa kokonaisen verkkokaupparatkaisun, joka on rakennettu suoraan verkkokaupan luomiseen.

Voit muokata monipuolisesti

TOWebissä voit muokata verkkosivustosi graafista teemaa sisäänrakennetun teemanmuokkausohjelman avulla. Kaikki CSS3 -tyylit ovat tuettuja, kuten kaltevuudet, varjot sekä pyöristetyt reunat. Jokainen sivuston elementti on muokattavissa – napsauta sitä ja muuta sen tyyliä nähdäksesi tuloksen esikatselussa.

TOWeb (download) sisältää siis myös täydellisen verkkokaupparatkaisun, jonka avulla voit helposti luoda verkkokauppasi niin ikään ilmaiseksi. Vain muutamalla napsautuksella voit lisätä verkkosivustollesi ostoskorin, jotta voit myydä tuotteitasi verkossa. Hallitse tilauksiasi, maksujasi, maksutapoina voi käyttää esimeriksi PayPal, WorldPay, Ogone, Skrill, MoneyBookers, SystemPay, PayZen, Paybox sekä WesternUnion.

WordPress on tunnettu kilpailija

WordPress on erittäin suosittu verkkosivusto- ja blogialusta. Se ei kuitenkaan ole yhtä helppokäyttöinen kuin monet muut verkkosivukoneet. Jos haluat tuottaa paljon blogikirjoituksia tulevaisuudessa, WordPress voi olla sinulle hyvä valinta.

WordPress on saatavilla kahtena versiona. WordPress.org, joka on asennettava ja ylläpidettävä maksullisessa serveri-palvelussa. Jos haluat käyttää tätä vaihtoehtoa, ymmärrä, että se on hieman vaikeampi valinta, mutta tyypillisesti paras vaihtoehto ammattikäyttäjille.

Jos etsit aluksi ilmaista wordpress.com-sivustoa, valitse aloittelijoille suunnatta ratkaisu, jonka osoite on https://omatsivut.wordpress.com, toisin sanoen siis alidomainissa. WordPress.org on yleisin alusta täysin ammattimaisten verkkosivustojen rakentamiseen. Jos haluat vain kokeilla ilmaista bloggaamista, WordPress.com on oikea paikka.

Wix on noussut haastajaksi

Wix.com on ilmainen verkkosivujen rakennusohjelma, jolla on noin 100 miljoonaa kuukausittaista käyttäjää. Sivustolla ei ole suomenkielistä kielivalintaa, mutta ainakin englanti ja ruotsi ovat saatavilla.

Voit liittyä sivustolle antamalla sähköpostiosoitteesi tai kirjautumalla Facebook- tai Google-tilisi avulla. Sen jälkeen se opastaa sinua oman verkkosivuston rakentamisessa vaihe vaiheelta.

Voit käyttää valmiiksi tehtyä sivuasettelua ja alkaa yksinkertaisesti lisätä siihen omaa tekstiäsi, faktoja ja kuvia. Sinulla on kaksi vaihtoehtoa: ”tekoäly” -editori tai manuaalinen editori, jota on niin ikään melko helppo käyttää.

Wix tarjoaa myös laajan valikoiman korkearesoluutioisia, ilmaisia kuvia, joita voit käyttää verkkosivustollasi. Omien kuvien käyttäminen antaa tietysti aina luotettavamman kuvan yrityksestäsi, mutta Wixin kuvat ovat tarvittaessa hyvä korvike.

Miten Wixiä käytetään

Verkkosivuston luominen Wixin editorilla on melko yksinkertaista ja suoraviivaista. Liiku vain hiirelläsi ja valitse osio, jota haluat muokata.

Sivupohja on jo valmiiksi täytetty Wixin englanninkielisellä esimerkkimateriaalilla, joten sen päälle on helppo vain alkaa säveltää omaa sisältöä. Ilmaisia sivuja ei ole saatavilla ilman mainontaa.

Yläpalkissa on melko häiritsevä mainos, joka on jatkuvasti näkyvissä. Wixin mainoksista pääsee eroon noin 10 eurolla kuukaudessa ja halutessaan voi hankkia myös oman verkkotunnuksen.

Wix on erittäin kehittynyt verkkosivustojärjestelmä, joka sisältää myös kunnollisen blogivaihtoehdon sekä ajanvarausjärjestelmän ja melko kattavan verkkokaupankin. Wixillä on enemmän vaihtoehtoja niille, jotka tarvitsevat monimutkaisempia ratkaisuja.

Jos et kuitenkaan tarvitse erittäin teknisiä vastauksia, Wix saattaa vaikuttaa liian monimutkaiselta ja kalliimmalta moniin muihin alustoihin verrattuna. Yhteenvetona voidaan sanoa, että TOWeb on erinomainen työkalu nettisivujen tekoon, mutta tarjolla on myös kovia haastajia, joissa on lähes kaikki samat ominaisuudet.