Valmiit sivupohjat apuna käyttäen teet helpot kotisivut

Nykyään yritysten pitää näkyä ja kunnollinen nettisivu onkin usein ratkaisu siihen. Ihmiset hakevat yhä enemmän tietoa netistä ja jos yritys tai palveluntarjoaja ei sieltä löydy, voi monen potentiaalisen asiakkaan kiinnostus lopahtaa siihen paikkaan. Voittajana selviää usein se yritys, jolla on riittävä näkyvyys netissä. Miten hyvät nettisivut sitten tehdään ja mistä löytää parhaat työkalut ja sivupohjat? Ammattilaisten tekemät nettisivut voivat tulla kalliiksi ja monet turvautuvatkin netistä löytyviin ilmaisiin vaihtoehtoihin. Eri nettisivualustoja ja sivupohjia kannattaa vähän vertailla, jotta löytää itselleen parhaan mahdollisen ratkaisun.

Eri nettisivualustat vertailussa

Mikä sitten on sivupohja? Sivupohjaa kutsutaan myös nimellä ’template’. Sivupohjaa valitessaan kannattaa huomioida se, että miltä se näyttää ja miten muunneltavissa se on. Moneen nettisivualustaan kuuluvat myös ilmaiset sivupohjat. Varmaankin tämän hetken suosituin julkaisujärjestelmä on WordPress. Siinä hyvinä puolina voidaan listata se, että sisältö on helposti hallittavissa ja se on hakukoneystävällinen. Siihen saa myös paljon lisäosia ja siinä on hyvin aktiivinen kehittäjäyhteisö. Miinuksena voisi mainita sen, että se on ylläpidollisesti haasteellinen, kaikki lisäosat eivät ole yhteensopivia ja se on alustana aika raskas.

kotisivut-yritykselle-edullisesti

On hyvä valita sellainen nettisivupohja, joka vastaa suunnilleen sitä omaa visiota. Drupal perustuu WordPressin tapaan avoimeen lähdekoodiin. Siinä hyvinä puolina mainittakoon että se sopii alustaksi monimutkaisempiin ratkaisuihin ja tukee useamman domainin hallintaa. Miinuksena se, että sen käyttäminen vaatii aika paljon osaamista ja se on suhteellisen suuri ja raskas alusta. Squarespace on alusta, joka on helppo oppia ja sivujen tekeminen on nopeaa. Se on myös aloittelijaystävällinen, eikä vaadi html:n osaamista. Miinuksena mainittakoon, että siihen on vaikea löytää uusia lisäominaisuuksia ja se on tarkoitettu vain sisällön esittämiseen.

Tyylikkäät ja helpot nettisivut

Mikäli haluaa lähteä itse tekemään kotisivuja tyhjästä, voi sivupohjat tehdä myös html -merkkikielen ja css -tyylisivujen avulla. Mikäli näiden opetteluun ei ole mitään mielenkiintoa, niin silloin kannattaa ehdottomasti valita valmis kotisivupohja.

webnode-logo

Webnode on suomenkielinen ja helppokäyttöinen, eikä siinä tarvitse osata koodausta. Huonoina puolina on, että se ei sovi alustaksi kovin laajalle sivulle, eikä suurelle blogille.

1__8AsXTmUnkCs2L6EHcXrUA

Concrete5:ssa on etuna helppo sisällönmuokkaus ja siinä on vähän tietoturvaongelmia. Miinuksena on, että se ei sovellu blogialustaksi ja lisäosat ovat usein maksullisia. Wix tarjoaa helpon sivujen ylläpidon, eikä siinä tarvita ohjelmointitaitoja. Miinuksena mainittakoon että sivupohjia ei voi muokata, eikä se sovellu isommille sivustoille.

Nettisivut nopeasti sivupohjia käyttämällä

Netissä on listattu sivuja, joista löytyy varmasti kaikille sopiva kotisivupohja. Tämä tietysti riippuu myös siitä, että mitä alustaa käyttää sivun tekemiseen. Nettisivut tekee usein helposti ja nopeasti sivupohjaa käyttämällä. Useat nettihotellitkin tarjoavat valmiita työkaluja sekä malleja nopeiden ja vaivattomien kotisivujen tekemiseksi. Parhaat kotisivueditorit löytää helposti netin listauksista ja sen valinnan tehtyään on jo tehnyt yhden kotisivujen tekemiseen liittyvistä vaikeista päätöksistä. Mikäli ei itse ehdi tai jaksa tehdä nettisivuja, voi aina kysellä tuttavapiiristä, mikäli jollakin olisi kokemusta tästä. Omien nettisivujen tekeminen on niin yleistä, että eiköhän sieltä varmasti joku löydy tähän tarkoitukseen.