Ethereum arvo vaihtelee nopeasti – miten voit varautua tähän riskejä minimoiden?

Kryptovaluutat ovat olleet osa maailmaamme jo monien vuosien ajan. Ethereum on ollut melkein aivan alusta lähtien toiminnassa mukana, mikä tekee siitä erityisen vanhan vaihtoehdon nopeasti muuttuvassa kryptojen maailmassa. Se, että Ethereum on vieläkin varteen otettava vaihtoehto kertoo hyvin paljon sen suosiosta, minkä takia ei ole yllättävää, jos sinäkin olet kiinnostunut sen luomista mahdollisuuksista.

Jos et ole vielä kovin tietoinen eri kryptovaluutoista ja niihin sijoittamisesta, on silti hyvin mahdollista, että olet kuullut niiden korkeasta volatiliteetista. Tällä viitataan eri kryptovaluuttojen arvoihin ja siihen, kuinka nopeasti ne muuttuvat. Sama pätee tietenkin myös Ethereumiin eli siinäkin on korkea volatiliteetti. Onneksi voit kuitenkin varautua tähän eri keinojen avulla. Tämä artikkeli tulee perehtymään juuri näihin keinoihin, sekä tietenkin selvittämään miksi Ethereumilla oikein on niin korkea volatiliteetti.

Ethereumilla on korkea volatiliteetti

Kuten juuri sanoimme, Ethereumilla on hyvin korkea volatiliteetti. Tämä tarkoittaa sitä, että ethereum kurssi vaihtelee hyvin paljon lyhyessä ajassa. Jos kurssiin tutustutaan esimerkiksi yhden aamupäivän ajalta, kurssi on voinut vaihdella hyvin paljon jopa tässä asiassa. Tämä on aivan ennenkuulumatonta, mikä tulee muihin eri sijoituskohteisiin.

Tämä korkea volatiliteetti on hyvin yleistä kryptovaluuttojen alalla. Oikeastaan kaikissa eri kryptovaluutoissa on korkea volatiliteetti. Tämä tekee kaikista niistä suuren riskin sijoituskohteita. Toisaalta sama tekijä tekee niihin sijoittamisesta myös jännittävää ja kaiken lisäksi näitä riskejä voidaan myös minimoida erilaisilla tavoilla.

Siihen, miksi kryptovaluutoilla on yleisesti ottaen korkea volatiliteetti on oikeastaan hyvin monia syitä. Yksi pohjimmaista syistä tähän on se, että ne sijaitsevat verkossa. Tämän takia niiden arvo pääsee reagoimaan hyvin nopeasti moniin eri asioihin. Ja mikä taas tulee asioihin, jotka voivat vaikuttaa arvoon, niitä on todella useita. Näihin lukeutuu niin suuret valtiolliset lakimuutokset kuten monet pienemmät tekijät. Tämän takia niiden arvo vaihtelee hyvin paljon hyvin lyhyessä ajassa.

Tutustu suurempaan kuvaan

Vaikka kryptovaluuttojen arvot voivat vaihdella varsin ennalta arvaamattomasti hyvin lyhyessä ajassa, niillä on silti selkeästi tietynlaisia kuvioita jotka toistuvat aika toisensa jälkeen. Voit huomata tämän välittömästi, jos otat hieman etäisyyttä asiaan ja tutustut Ethereumin kurssiin suuremmassa mittakaavassa.

Ethereumin kurssista voidaan huomata aikoja, jolloin arvo on lähtenyt nousuun, vaikka päivittäisiä vaihteluita on. Sama voidaan huomata myös päinvastaisella tavalla. Nämä ovatkin juuri niitä, mihin kannattaa keskittyä, jos olet kiinnostunut sijoittamisesta. Jos onnistut hankkimaan Ethereumia silloin, kun arvo on hyvin alhaalla, on hyvin mahdollista, että se nousee taas uudelleen. Lisäksi nämä suuret muutokset vaikuttavat kasvavan koko ajan hitaasti. Siten voidaan uskoa, että Ethereum voi olla vieläkin toimiva sijoituskohde.

Ethereumin käyttötarkoitukset ovat auttaneet sen nousua kuuluisuuteen

Kuten sanoimme, suurien valtiollisten asioiden ja lakimuutosten lisäksi on myös monia pienempiä seikkoja, joilla voi olla vaikutus kryptovaluutan arvoon. Yksi näistä asioista on ehdottomasti kyseisen kryptovaluutan käyttötarkoitukset. Tämä onkin ehdottomasti asia, missä Ethereum on loistanut.

Koko lohkoketju oli alkujaan aivan mullistava asia. Se mahdollisti asioita, joista ei voitu ennen edes unelmoida kuten rahoituksen hajautus. Tämä kiinnosti monia suuria yhtiöitä, mikä nosti valuutan arvoa. Samalla tavalla NFT merkkien nousu ja niiden kytkös Ethereumiin vaikutti myös Ethereumin kurssiin huomattavalla tavalla.

Ethereum 2.0 on vihdoin täällä

Vaikka Ethereum lohkoketju oli alkujaan aivan mullistava, mahdollistaen ennen kuulumattomia asioita, tämä ei tietenkään ole ikuisesti säilyvä asia. Koska kryptovaluuttoja on luotu paljon enemmän vuosien saatossa, kryptovaluuttojen maailmaan on luotu entistä enemmän uusia mahdollisuuksia, jotka kiinnostavat sijoittajia.

Sen takia Ethereumin on pitänyt vastata näihin muuttuviin tarpeisiin. Tämä on onnistunut esittelemällä aivan uudenlainen mahdollisuus; Ethereum 2.0. Tämä on uusi versio Ethereum lohkoketjusta, joka mahdollistaa entistä enemmän erilaisia asioita. Sen avulla voitiin huolehtia siitä, että Ethereum ei tule jäämään ajassa jälkeen. On kuitenkin liian aikaista sanoa, tuleeko tämä versio olemaan menestys, sillä se julkaistiin syyskuussa 2022. Kuitenkin se tulee aivan varmasti vaikuttamaan Ethereumin arvoon jollakin tavalla.

Pitkäaikainen sijoittaminen auttaa välttämään korkean volatiliteetin riskit

Ethereumiin sijoittamiseen liittyviin riskeihin voidaan onneksi varautua hyvin monilla eri tavoilla. Sinun tulee yksinkertaisesti tietää niistä ja tietenkin ottaa mahdollisuuksista hyöty. Yksi ensimmäinen keino minimoida korkean volatiliteetin aiheuttamia riskejä on valitsemalla pitkäaikainen sijoittaminen päivä kaupankäynnin sijasta. Pitkäaikaisella sijoittamisella voidaan varmistaa, että lyhyen ajan muutokset eivät vaikuta sinuun.

Toinen asia, mikä on hyvä huomioida on monipuolinen salkku. Sillä tarkoitetaan moneen kohteeseen sijoittamista yhden vaihtoehdon sijasta. Jos yksi sijoituskohteista romahtaa, koko salkkusi ei siten mene punaiselle. Näin minimoit korkean volatiliteetin aiheuttamia riskejä entisestään.

Turvallisuus tulee ottaa huomioon heti alusta lähtien kryptovaluuttojen kanssa

Yleisesti ottaen turvallisuus on hyvin tärkeä asia ottaa huomioon kryptovaluuttojen maailmassa. Tämä on huomioitava aivan alusta lähtien, kun mietit eri vaihtojen välillä Ethereumia ostaessa. Sen lisäksi sinun tulee ottaa huomioon, miten kryptovaluuttoja oikein käsitellään turvallisella tavalla. Sillä tavalla voit minimoida kaikkia kryptovaluuttoihin liittyviä riskejä.

Onneksi Ethereum on yksi kuuluisimmista kryptovaluutoista. Tämä tarkoittaa tietenkin sitä, että voit löytää lukuisia turvallisia vaihtoehtoja. Siten sinun ei tarvitse tyytyä yhtään vähempään kuin korkein mahdollinen taso.