Kotisivut voi tehdä itse tai kotisivukoneen avulla

Nettisivujen perustaminen voi kuulostaa hankalalta, mutta sen ei tarvitse olla sellaista. Alkuun tulee ottaa selvää, mitä nettisivujen luomista varten tarvitaan. Kotisivujen tekoon on kaksi tapaa. Jokainen voi tehdä kokonaan omat nettisivut, mikä on työläämpää, mutta niin saa juuri itselleen sopivat sivut. Toinen vaihtoehto on tehdä kotisivut kotisivukoneen kautta. Suosituimpia kotisivukoneita ovat Weebly sekä Wix. Niistä löytää esimerkiksi valmiita pohjia ja teemoja, joiden pohjalta on helpompi rakentaa kotisivuja loppuun. Apua ammattilaiselta saa tarvittaessa enemmänkin. On mahdollista ostaa myös kokonaan valmiit sivut.

Omien nettisivujen hyödyt

Itse tehdyt nettisivut ovat kaikkein paras ratkaisu. Kun kotisivut tekee itse, niistä saa persoonalliset ja sellaiset, ettei kenelläkään ole varmasti samanlaisia sivuja. Itse tehdyillä verkkosivuilla on myös monia hyötyä. Verkkosivuille saa itse valitsemansa osoitteen sekä yksilöllisen verkkotunnuksen. Jos sivut taas tekee vaikkapa WordPressin kautta, tulee nettisivun osoitteeseen aina wordpress.com. Sen saa toki ostettua pois näkyvistä. Mainosten sisällyttäminen sivustolle on helppoa, kun käyttää valmiita pohjia mainoksille sopivista sivustoista. Vaihtoehtoisesti täytyy osata koodata. Esimerkiksi monet suositut bloggaajat myyvät mainostilaa verkkosivuillaan ja tienaavat näin ylimääräistä rahaa.

henkilokohtainen-tyonhakusivusto-tyonhaussa

Nettisivun suunnittelu itsenäisesti ei ole niin helppoa kuin silloin, kun käyttää valmista pohjaa. Kaiken joutuu aloittamaan alusta. Sen vuoksi monet käyttävät valmiita kotisivukoneita. Osa myös käyttää ulkopuolista apua hankalimpien vaiheiden kanssa. Kun sivut suunnittelee itse, voi niistä tehdä sellaiset kuin haluaa. Kuvat ja valikot ovat juuri siellä, minne käyttäjä on ne halunnut laittaa. Myös väreihin ja fontteihin voi vaikuttaa itse. Lähes kaikkea voi siis muokata, mutta toki julkaisujärjestelmä asettaa jonkunlaisia rajoja.

Oman nettisivun perustaminen

Oman nettisivun perustamiseen ei tarvitse paljoakaan. Teitpä nettisivut itse tai käytit valmiita pohjia, on kaksi asiaa, jotka sinulla täytyy olla. Ensimmäinen näistä on verkkotunnus, eli toisin sanoen nettisivujen osoite. Netistä löytyy monia hakukoneita, joiden avulla voi selvittää, onko haluamasi nettisivun osoite vielä vapaana. Valmiita pohjia käytettäessä verkkotunnuksen hommaaminen voi olla jopa ilmaista. Verkkotunnuksen jälkeen tulee kuitenkin vielä kotisivukoneen osoite. Jos verkkosivut tekee kokonaan itse, on koko verkkotunnus itselle kuuluva. Se voi olla mikä vain nettiosoite, joka ei ole vielä varattu. Itse tehdyillä nettisivuilla verkkotunnuksesta joutuu kuitenkin maksamaan.

kotisivut-keskihinta-1

Toinen tärkeä asia, jonka nettisivujen tekijä tarvitsee, on webhotelli. Webhotellista löytyy kaikki, mitä verkkosivujen tekeminen ja ylläpito vaatii. Jälleen kerran kotisivukoneilla tehdyille verkkosivuille on mahdollista saada webhotelli jopa yhdellä hiiren klikkauksella suoraan kotisivukoneen kautta. Sen sijaan itse tehtyihin verkkosivuihin webhotellin joutuu ostamaan aina. Verkkotunnus ja webhotelli on kannattavaa ostaa samalla kertaa yhdestä paikasta. Tällä tavoin verkkotunnuksen saa liitettyä webhotelliin automaattisesti. Jos ne ostaa eri paikoista, joutuu silloin päivittämään verkkotunnuksen nimipalvelimet täysin manuaalisesti. Se taas vaatii perehtymistä asiaan, joten siinä saattaa joutua käyttämään ulkopuolista apua. Jos hankkii ensin webhotellin, verkkotunnus tulee monesti ikään kuin kaupan päälle, eli sen voi parhaimmillaan saada ilmaiseksi.

Verkkosivujen tekeminen vie aikaa

Nettisivun perustaminen vaatii harjoittelua. Ennen kotisivujen tekemistä on hyvä ottaa selvää, mitä kotisivuja varten tarvitaan. Kannattaa myös pohtia tarkkaan, haluaako sivut tehdä kokonaan itse vai onko helpompi käyttää kotisivukoneen valmiita pohjia. Ammattimaiset nettisivut vaativat toki sen, että sivulla on täysin oma verkkotunnus, eli nettiosoite. Näissä tapauksissa sivut on tehtävä itse alusta loppuun saakka. Nettisivujen tekijän kaksi tärkeintä asiaa ovat verkkotunnus ja webhotelli. Jos sivut tekee itse, näistä joutuu maksamaan. Valmiisiin pohjiin nämä molemmat saa ilmaiseksi. Sivujen tekemiseen voi siis upota paljon rahaa, mutta itse tehdyt sivut ovat paljon persoonallisemmat.