Miksi kryptovaluuttojen arvo vaihtelee niin paljon?

Vuosien aikana kryptovaluutat ovat keränneet varsin paljon kritiikkiä monista eri syistä. Yksi suurimmista syistä kritiikkiin on ehdottomasti ollut se, kuinka paljon niiden arvot heittelevät lyhyessä ajassa. Kieltämättä, verrattuna moniin perinteisiin sijoituskohteisiin, 10 prosentin heitot jo muutaman tunnin aikana on aivan ennenkuulumatonta.

Tämän kaltainen kurssi tarkoittaa tietenkin sitä, että kaikki kryptovaluutat kuuluvat korkean riskiluokan sijoituskohteisiin. Tämä saattaa epäilyttää joitakin. On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että juuri tämä arvon heittely mahdollistaa myös krypto valuutoille omaiset suuret tuotot. Mutta mistä tämä arvon vaihtelu johtuu, ja miten siihen voidaan varautua? Selvitetään yhdessä!

Bitcoin Kurssi voi notkahtaa hyvin paljon hyvin lyhyessä ajassa

Bitcoin Kurssi kuten kaikki muutkin kryptovaluutta kurssit ovat keränneet erityisesti kritiikkiä niiden vaihtelun takia. Tämä nopea vaihtelevuus johtuu niiden hyvin korkeasta volatiliteetista. Korkea volatiliteetti tarkoittaa juuri sitä, että kohteen arvo vaihtelee hyvin paljon hyvin lyhyessä ajassa.

Bitcoin Kurssi muuttuu hyvin nopeasti hyvin paljon hyvin lyhyessä ajassa, mikä johtuu pitkälti siitä, että kurssiin vaikuttaa hyvin monet ulkoiset tekijät. Lisäksi asiaan vaikuttaa se, että kauppaa käydään internetissä. Tästä syystä ihmiset voivat reagoida hyvin nopeasti notkahduksiin, mikä saa arvon heittelemään todella suuressa mittakaavassa.

Kryptovaluuttojen arvoon vaikuttaa ulkoiset tekijät

Kuten juuri mainitsimme, kurssiin vaikuttaa hyvin monet ulkoiset tekijät. Näitä voi olla muun muassa lailliset muutokset eri maissa. Esimerkiksi Kiinan kieltäessä kryptovaluutta kaupankäynnin kokonaan, joidenkin valuuttojen arvo romahti. Tämä kuitenkin lähti taas nopeasti nousuun, kun muut valtiot mukautuivat asiaan sopivalla tavalla.

Samalla tavalla kuin kurssin arvo voi tippua ulkoisen tekijän takia, se voi myös nousta yhtä nopeasti samankaltaisesta syystä. Tästä loistava esimerkki on julkisuuden henkilöiden tapa nostaa mielenkiintoa tiettyä valuuttaa kohtaan. Kukapa voisi unohtaa DogeCoin valuutan arvon nousun sen jälkeen, kun Elon Musk oli tehnyt Twitter julkaisuja valuutasta.

Varaudu valmiiksi sijoittamalla monipuolisesti

Tämän kaltainen arvon vaihtelu ei ole pelkästään negatiivinen asia. Juuri sen takia kryptovaluutat voivat mahdollistaa niihin kuuluvat uskomattomat tuotot lyhyessä ajassa. Lisäksi on hyvä tietää, että on olemassa erilaisia keinoja, millä sijoittaja voi pienentää korkean volatiliteetin aiheuttamia riskejä.

Yksi näistä keinoista on monipuolisen sijoitussalkun kerääminen. Tällä tavalla et turvaudu vain yhden valuutan menestykseen. Jos sen arvo romahtaa, koko salkkusi arvo ei ole menetetty. Joten jos olet suunnitellut hankkivasi vain yhtä valuuttaa suurella summalla, on parempi idea vaihtaa suunnitelmia hieman. Jaa summa muutaman valuutan varaan, ja olet paremmassa turvassa.

Pitkäaikainen sijoittaminen on turvallisempi vaihtoehto

Monipuolinen sijoitussalkku ei ole ainoa keino, jolla voidaan minimoida korkean volatiliteetin riskejä. Jos olet perehtynyt perinteiseen sijoitus maailmaan, olet varmasti kuullut termin Päivä Kaupankäynti. Tällä tarkoitetaan kaupankäyntiä, joka tapahtuu kirjaimellisesti päivän aikana.

Kryptovaluuttaan sijoittaessa tätä sijoittamistapaa kannattaa kuitenkin välttää. Koska valuuttojen arvot heittelevät niin paljon, on paljon parempi idea keskittyä pitkäaikaiseen sijoittamiseen. Se ei ole kieltämättä yhtä jännittävää, mutta se on turvallisempi tapa.

Härkä- ja Karhukaudet vaikuttavat pidemmän aikaa

Kryptojen maailmassa vaikuttaa hyvin paljon Härkä- ja Karhukaudet. Näillä tarkoitetaan pidempi aikaista nousu tai lasku kautta. Nimittäin vaikka arvot saattavat heitellä paljon lyhyessä ajassa, ne ovat silti aina jommalla kummalla kaudella. Tämä voidaan nähdä tutustumalla arvoihin suuremmalla mittakaavalla.

Näitä kausia voidaan käyttää hyväksi juuri pitkäaikaisessa sijoittamisessa. Karhukaudet tarkoittavat sitä, että arvo on alhaisempi, kun taas Härkäkauden aikana arvo nousee. Siten jälkimmäinen on hyvä aika myydä valuuttaa, kun taas Karhukaudella on hyvä hankkia valuuttoja.