Yksin pelattavien pelien kuningas viihdyttää ketä vain

Nykypäivänä yksi ärsyttävimmistä asioista, mitä joudumme kokemaan on tylsistyminen. Suuri osa meistä ei yksinkertaisesti ole enää tottuneet tylsyyteen, koska on olemassa niin monia erilaisia keinoja, joilla voit välttää tämän tunteen.

Vaikka on olemassa todella monia erilaisia keinoja, joilla voit viihdyttää itseäsi, saatat joskus kyllästyä tuttuihin vaihtoehtoihin. Moni esimerkiksi tietää tunteen siitä, kun he selaavat suoratoistopalveluita, ja kaikki mahdolliset sarjat ja elokuvat tuntuvat tylsiltä. Onneksi tämä ei ole todellakaan ainoa tapa viihdyttää itseään. Tässä artikkelissa me tulemme perehtymään pasianssiin. Monet ovat saattaneet jopa unohtaa, kuinka hauska tämä yksinpeli oikeastaan on, joten me haluamme muistuttaa asiasta!

Pasianssi tarkoittaa monenlaisia pelejä

Puhuessamme pasianssi peleistä, monille tulee vain yksi peli mieleen. Siitä syystä monia saattaa yllättää tieto siitä, että pasianssi on itse asiassa sateenvarjo termi monille erilaisille peleille. Pasianssipeli tarkoittaa yksinkertaisesti korttipeliä, jota pelataan yksin. Toisin sanoen et tarvitse minkään pasianssipelin pelaamiseen mitään muuta kuin korttipakan.

Pasianssia on pelattu jo vuosisatojen ajan. Se nousi suureen suosioon vuoden 1800-luvun alussa, mutta siinä vaiheessa peliä oli jo pelattu kauan aikaa. Itse asiassa ensimmäiset kirjalliset merkinnät pasianssista ovat vuodelta 1788. Kuten me kaikki tiedämme, ennen kuin pelistä on kirjallisia merkintöjä, sitä on jo pelattu tarpeeksi kauan, jotta se on noussut tarpeeksi korkeaan suosioon.

Pasianssipelien päätehtävä on sama

Kuten mainitsimme, pasianssi tarkoittaa monia erilaisia yksinpelattavia korttipelejä. Vaikka pelit tietenkin eroavat toisistaan, niitä yhdistää tietty asia. Emme tietenkään puhu asiasta, että kaikki pasianssipelit pelataan yksin kortteja käyttäen, tämä on jo päivän selvä asia.

Sen sijaan tällä asialla tarkoitamme sitä, mikä on pelien päätehtävä. Tämä ei sinänsä ole yllättävää, sillä peleistä, joihin vaaditaan pelkästään yksi korttipakka, on hankala keksiä muita erilaisia tehtäviä.

Mikä tämä tehtävä sitten on? Riippuen pelistä se on joko korttien tyhjentäminen pöydältä tietyllä tavalla, tai tietyn muodostelman kokoaminen tietyllä tavalla. Se, onko kyseessä tyhjentäminen vai kokoaminen riippuu aina pasianssipelistä, jota päätät pelata. Yleisesti, tapaan koota tai purkaa muodostelma liittyy korttien maiden värit ja itse korttien maat.

Eikö Klondike tunnu tarpeeksi haastavalta?

Pasianssipelien haastavuus vaihtelee pelistä toiseen, riippuen kyseisen pelin tavoitteesta. Monet tuntevat erityisen hyvin perinteisen Klondike Pasianssin. Jos olet pelannut esimerkiksi vanhaa tietokoneilta löydettävää Solitaire peliä, olet juuri pelannut Klondike pasianssia.

Kuten kuitenkin mainitsimme, tämä ei todellakaan ole ainoa vaihtoehto erilaisista pasianssipeleistä puhuttaessa. Jos haluat kokeilla kaikista haastavampaa vaihtoehtoa, sinun tulee kokeilla Vapaa Kenttä nimistä pasianssia. Tämä peli vaikuttaa ensi silmäyksellä itse asiassa todella helpolta, minkä takia monet yllättyvät sen haastavuudesta. Kaikista hämmentävintä on se, että Vapaa Kenttä on lähes aina mahdollista ratkaista. Peli yksinkertaisesti vaatii taitoa ja hyvin pitkiä hermoja. Sen avulla voit varmasti kokea haastetta aivan uudella tavalla!

Pasianssia voidaan pelata pelkän korttipakan avulla

Kuten sanoimme, Pasianssi peleihin ei todellakaan tarvita mitään muuta kuin perinteinen korttipakka. Peliä ei pelata aivan kaikilla korteilla, vaan jokerit jätetään peleistä pois. Vaikka tämän takia peli on tietenkin hyvin yksinkertainen aloittaa, on hetkiä jolloin tämä ei ole mahdollista.

Ensimmäisenä, kaikilla ei yksinkertaisesti ole käytössä korttipakkaa. Toiseksi, pasianssi pelin pelaaminen korttipakalla vie hieman tilaa, mikä hankaloittaa pelaamista silloin tällöin. Onneksi peliä voidaan pelata myös internetissä. Tämän mahdollistaa lukemattomat sivut, joilla pääset pelaamaan peliä ilmaiseksi. Lisäksi voit löytää pelaamiseen tarkoitetun sovelluksen sovelluskaupasta puhelimellasi. Koska peli on niin suosittu, voit olla varma löytäväsi sovelluksen, käytit mitä puhelinta tahansa.