Mikä on kaikkien puhuma NFT?

Kryptovaluutta maailma muuttuu hyvin paljon varsin nopeaa tahtia. Ala on joillekin jo valmiiksi varsin hankala ymmärtää, puhumattakaan kaikista uusista termeistä, joita esitellään upeiden mahdollisuuksien kanssa. Kuitenkin, jotta voit ottaa hyödyn parhaalla mahdollisella tavalla, sinun tulee tietenkin ymmärtää, mitä kaikki termit tarkoittavat.

Tällä kertaa keskitymme yhteen kaikista puhutuimpia asiaan kryptojen maailmassa; NFT:hen. Mikä on NFT, ja mitä se tarkoittaa sijoittajille. Me lupaamme, että kyseessä on itseasiassa varsin yksinkertainen asia, ja se sisältää niin upeita mahdollisuuksia, että siihen tutustuminen todellakin on sen arvoista.

Virtuaalivaluutta maailma sisältää monia uskomattomia asioita

Kuten sanoimme, monien mielestä jo virtuaalivaluutta on hankala ymmärtää. Tämä johtuu siitä, että monien on hankala käsittää sitä, että vaikka kyseisessä sanassa on sana “valuutta”, virtuaalivaluutta ei ole kuitenkaan suoraan verrattavissa fiat-valuuttaan. Jos tämä on aivan ensimmäinen kerta, kun perehdyt virtuaalivaluuttaan, me kerromme sinulle hyvin tiivistetysti, mitä se tarkoittaa.

Virtuaalivaluutta eli kryptovaluutta toimii lohkoketjun päällä. Ensimmäinen kryptovaluutta eli Bitcoin luotiin toimimaan perinteisen valuutan tavalla, ilman sen olemista kytköksissä tiettyyn valtioon. Lohkoketju oli taas alkujaan mekaniikka, joka esti rahan pesemisen. Ilman sitä, kuka vain pystyisi luomaan itselleen haluamansa määrän kryptovaluuttaa, mikä tekisi itse valuutasta täysin arvottoman.

Nykyään virtuaalivaluutalla voi olla monia muitakin toimintoja, kuin vain maksutapana toimiminen. Esimerkiksi joitakin valuuttoja voidaan käyttää äänestämiseen, kun taas toiset toimivat rahoituksen hajauttamiseen. Nämä kaikki toiminnot tapahtuvat itse asiassa lohko ketjujen avulla, kryptovaluutat ovat vain tuote, joka mahdollistaa käyttäjän käyttävän tätä toimintoa.

Mikä on NFT?

Tätä kautta pääsemme NFT:iin. NFT on lyhenne sanoista Non-Fungible Token. Tämä tarkoittaa sitä, että näiden merkkien arvo ei ole yhden suhde yhteen. Selvittääksemme asian paremmin, haluamme käyttää maallisempaa esimerkkiä.

Sanotaan että sinulla ja ystävälläsi on molemmilla 50 euron seteli. Näiden molempien arvo on täysin sama, joten ne ovat niin sanotusti “fungible”. Sillä ei ole väliä, jos vaihdatte seteleitä keskenänne, teillä molemmilla on yhtä arvokas seteli käsissänne. Jos taas joku julkisuuden henkilö allekirjoittaa toisen seteleistä, siitä tulee arvokkaampi. Tätä arvoa on kuitenkin mahdoton sanoa täysin varmaksi. Tämä riippuu julkisuuden henkilöstä, ja siitä kuinka arvokas tämä seteli on nyt esimerkiksi sinulle. Voit kuitenkin myydä setelin suuremmalla summalla, kuin sen alkuperäinen 50 euron arvo. Täten setelistä on muuttunut “non-fungible” tuote. Toisin sanoen NFT tuotteita voidaan verrata erilaisiin keräily esineisiin, kuten esimerkiksi taiteeseen.

Haluatko kokeilla NFT luomista?

Asia, mikä kuitenkin erottaa NFT merkit maallisesta taiteesta, on se, että kuka vain voi luoda niitä ja myydä eteenpäin. NFT merkin ei tarvitse tietenkään olla perinteinen taideteos, vaan kyseessä voi olla esimerkiksi video, musiikki, tai vaikka teksti. Koska NFT pohjautuu internetiin, siihen mitä se voi oikeastaan olla, ei ole minkäänlaisia rajoitteita.

Jos olet kiinnostunut NFT merkkien luomisesta ja myymisestä, voit tutustua suurimpaan NFT kaupankäynti sivustoon nimeltään OpenSea. Sieltä voit huomata, että NFT kategorioita on todellakin aivan laidasta laitaan. Siellä on myös loistavat oppaat oman merkin luomiseen.

Sanotaan, että haluat luoda itse oman digitaalisen taide teoksen. Ensimmäisenä, kun olet luonut sen, sinun tulee siirtyä OpenSea sivustolle. Yhdistä krypto lompakko sivustolle, ja voit julkaista teoksen. Kun joku ostaa kyseisen teoksen sinulta, lompakkoosi siirretään pyytämäsi hinta.

NFT kaupankäynti on hyvin mielenkiintoinen vaihtoehto!

Aivan kuten kaikkia muitakin kryptoja, myös NFT merkkejä voidaan myydä eteenpäin. Taas kerran tämä on myös verrattavissa maalliseen taidekauppaan. NFT merkkien myyminen on kuitenkin erityisen kiinnostavaa. Tämä johtuu siitä, että merkeistä maksetaan aina kryptovaluutalla. Koska itse kryptovaluuttojen arvot vaihtelevat, saatat onnistua tekemään uskomattomia tuottoja vain yhden NFT merkin avulla!