Näin aloitat krypto kaupankäynnin

Oletko kyllästynyt kuuntelemaan ystäviesi tarinoita erilaisista kryptoista, mutta et halua myöntää olevasi itsekin kiinnostunut sijoitus mahdollisuuksista? Älä huolehdi, sillä tämä on hyvin yleistä.

Siitä syystä me olemme luoneet tämän hyvin nopean ja yksinkertaisen katsauksen siihen, miten voit aloittaa krypto kaupankäynnin. Avullamme sinä tulet tietämään kaiken tarpeellisen, eikä sinun tarvitse kertoa ystävillesi, että sinäkin olet itse asiassa aloittanut valuuttojen oston ja myynnin.

Mitä kryptoa sinun kannattaa ostaa?

Aloittaaksemme aivan alusta, on tietenkin hyvä tietää, mitä krypto vaihtoehtoa sinun kannattaa ostaa. On mahdotonta sanoa täysin varmasti, mikä krypto tulee olemaan menestykäs, mutta on kuitenkin yksi keino, millä voit ennustaa asiaa. Nimittäin kaikki kryptot pohjautuvat omalle lohko ketjulle. Jotkut lohko ketjut eivät sisällä minkäänlaisia toimintoja maksutapana toimimisen lisäksi. Nämä eivät ole parhaita vaihtoehtoja.

Sen sijaan sinun kannattaa tutustua vaihtoehtoihin, joissa on oikea, käytännöllinen toiminto. Näissä tapauksissa useammat ihmiset ja yhtiöt ovat kiinnostuneet kyseisen lohkoketjun käytöstä, mihin he tarvitsevat itse valuuttaa. Tämä tietenkin nostaa valuutan arvoa.

Hyvä nyrkkisääntö on myös se, että on kannattavampaa laatia monipuolinen sijoitussalkku. Tämän avulla minimoit erilaisia riskejä kryptojen laskun suhteen. Jos sinulla on vain yhtä valuuttaa salkussa, ja sen arvo romahtaa, koko salkkusi arvo tipahtaa. Älä siis sijoita aivan kaikkea yhteen valuuttaan vaan hanki hieman monia erilaisia vaihtoehtoja.

Miten voit aloittaa ostamisen?

Kun olet päättänyt, mitä kryptoa haluat ostaa, sinun tulee tietenkin aloittaa ostoprosessi. Tämä tapahtuu niin sanotuilla vaihdoilla kuten CoinBase. Vaihdoilla tarkoitetaan sivustoja, jotka mahdollistavat fiat-valuutan kuten euron vaihtamisen kryptoihin.

Kun olet löytänyt sinulle sopivimman vaihdon, sinun tulee tietenkin rekisteröityä. Joillakin vaihdoilla tämä voi viedä hieman aikaa, jos ne vaativat tunnistautumisen välittömästi. Kun olet valmis rekisteröitymis prosessin kanssa, sinun tulee tallettaa fiat-valuuttaa. Tämä onnistuu eri sivustoilla eri tavoilla, mutta se on aina varsin helppoa, ja siihen löytyy hyvin selkeät ohjeet. Tämän jälkeen voit siirtyä sopivalle markkina-alueelle ja aloittaa ostosten tekemisen.

Miten voit myydä kryptoa?

Kryptojen myyminen tapahtuu muutamalla erilaisella tavalla. Voit tietenkin siirtyä takaisin vaihdolle myydäksesi valuuttoja sinne. Monet kryptot ovat myös mahdollista myydä toisille sijoittajille. Tämä on siitä hyvä, että voitte sopia keskenänne hinnan, jolla myyt kaikki kryptot.

Jos haluat myydä kryptoa toiselle ihmiselle, on kuitenkin hyvin tärkeää, että otat huomioon aivan kaikki mahdolliset varotoimet. Nimittäin tässä voi olla suuriakin riskejä. Sovi siis kaikki mahdolliset asiat etukäteen, ennen kuin myyt valuuttoja.

Säilytä kryptoa aina lompakossa

Vaikka vaihdot ovat turvallisia kryptojen ostamiseen ja myymiseen, ne eivät ole suositeltava paikka valuuttojen säilyttämiseen. Ne joutuvat ajoittain hakkerien uhriksi, mikä on tietenkin hyvin ikävä uutinen kaikille sijoittajille. Siitä syystä onkin paljon parempi siirtää valuutat välittömästi lompakkoon. Lompakkoja on sekä nopeaan käyttöön että pidempiaikaiseen säilytykseen. Tästä syystä voikin olla hyvä idea hankkia molemmat versiot lompakosta.

Pitkäaikainen sijoittaminen sopii paremmin aloitteleville sijoittajille

Tietenkin monet meistä ovat kuulleet upeita unen maisia tarinoita siitä, kuinka kryptot ovat tehneet sijoittajista miljonäärejä yhden yön aikana. Kuitenkin sinun tulee ottaa aina huomioon, että tämä on hyvin harvinaista. Päivä kaupankäynti, joka tapahtuu yhden päivän sisällä, saattaa tuntua houkuttelevalta, mutta se on hyvä jättää ammattilaisille.

Kaikkien kryptojen arvo vaihtelee hyvin suuresti jo muutaman tunnin sisällä. Siitä syystä on paljon turvallisempi vaihtoehto sijoittaa pitkäaikaisesti. Se saattaa tuntua hieman tylsältä, mutta se takaa tasaisemmat tuotot.