Nettisivujen avulla lisätienestien luominen

Omat tai yrityksen sivut voivat olla oiva keino buustata mahdollisuuksia omien lisätienestien luomiseen. Mikäli omat nettisivut käsittävät asiakkaalle maksullisen palvelun tuottamisen, voi sen lisäksi nettisivuja hyödyntää myös muilla erilaisilla tavoilla.
Väylä ei välttämättä ole kuitenkaan kaikista helpoin ja tämä vaatiikin usein runsaasti aikaa sekä kärsivällisyyttä. Tärkeää olisi tietenkin pystyä kasvattamaan sivustolle alusta alkaen runsas kävijämäärä. Se auttaa näkyvyyden luomisessa sekä mahdollisten yhteistyökumppaneiden kartoittamisessa. Siihen lisättynä laadukas sisältö sekä ajan antaminen kasvulle sekä kehitykselle voivat myös tuottaa tulevaisuudessa mukavan lisätienestin lähteen.

Mitkä sitten ovat parhaimpia tapoja luoda runsasta liikennettä ja sitä kautta tavoitella erilaisia yhteistyömahdollisuuksia?
Ylivoimaisesti yksi suosituimmista keinoista on erilainen mainostaminen. Hyvin yleistä on mainostaa omaan sivuston aiheeseen sopivia tuotteita. Nämä voivat koskea melkein mitä tahansa ihonhoitotuotteista elintarvikkeisiin tai viimeisimpiin korutrendeihin. Aiheet voivat koskea myös uusia kasinoita.

Hyödynnä omat verkostosi sekä netin monimuotoisuus

Jokaisella meistä on kontakteja ja näitä kannattaakin käyttää laajasti apuna omien nettisivujen näkyvyyden luomisessa. Omista verkostoista voi myös etsiä mahdollisuuksia mainostuotteiden löytämiseen tai mahdollisiin sponsoreihin. Vaikka omat nettisivut harvoin saavuttavat suurta kävijämäärää heti alusta alkaen, voi suurten brändien mainokset kuitenkin tuoda nopeastikin nostetta sivuston aktiivisuuteen.

Toinen tapa tienata rahaa omalla sivustolla voi olla myymällä sinne maksettuja artikkeleita. Tämän keinon avainsanaa kutsutaan backlinkiksi. Mitä enemmän sivustolle johtaa linkkejä eri paikoista, sitä arvokkaampana Google pitää sitä hakutuloksissaan. Tämä taas luo helposti lisää aktiivisuutta. Tässä on tärkeänä osatekijänä myös linkkien laatu. Suosituilta sekä vahvoilta nettisivustoilta tulevat linkit luovat lisäarvoa, mikä taas rankkaa oman nettisivuston korkeammalle Googlen hakutuloksissa.
Näiden niin kutsuttujen ostoartikkelien avulla, voi saada mukavia tienestejä aina kymmenistä jopa satoihin euroihin saakka. Ne voivatkin olla parhaimmillaan esimerkiksi bannereita paljon tehokkaampi keino, toki oman nettisivuston tai blogin on ensin oltava itsessään tarpeeksi arvokas.

Tässä on toki vain muutamia esimerkkejä ja vain oma mielikuvitus on rajana. Erilaisia tienaamistapoja on monia ja niitä kannattaakin harjoittaa monipuolisesti. Mainokset, bannerit, linkit, maksetut mainokset, sponsorit sekä muut mahdolliset yhteistyökumppanit ovatkin oiva keino nostattaa omien nettisivujen näkyvyyttä sekä luoda kassaan tienestiä.
Oman sivuston rakenne voi olla hyvin monipuolinen. Se voi kattaa blogimaisesti erilaisia artikkeleita tai mielipidekirjoituksia, mutta myös sen lisäksi verkkokauppaosion. Nämä on tietenkin hyvä osata luoda toimivaksi kokonaisuudeksi, sekä tuotteiden ja kirjoitusten olisi hyvä olla tasapainossa.

Omat nettisivut on hyvä lisätä myös Googlen Analytics-palveluun. Se on melkeinpä pakollinen työkalu sivuston liikenteen seuraamista silmällä pitäen.

Nettisivujen hyvä puoli on siinä, että niissä voi tuoda oman persoonansa laajasti esille.
Voit kirjoittaa itseäsi kiinnostavista aiheista, sen lisäksi voit myös fokusoida esimerkiksi verkkokaupan myynnin sinua kiinnostaviin tuotteisiin.

Sivujen rakenteessa on tärkeää huomioida graafinen suunnittelu, sisältömarkkinointi sekä lisäksi voit hyödyntää myös Facebook-markkinointia. Nämä kaikki yhdessä ovat tärkeässä roolissa onnistuneiden nettisivujen rakentamisessa. Useista eri väylistä rakentuu helposti suuri onnistuminen, kunhan jaksaa nähdä aikaa sekä vaivaa haluamansa lopputuloksen eteen.

Mitkä ovat omat tavoitteesi?

Omilla kotisivuilla olisi aina hyvä olla jokin tehtävä tai päämäärä. Se auttaa oman vision suuremmassa harjoittamisessa sekä menestymisen luomisessa. Mikäli siis myyt nettisivuillasi esimerkiksi tuotteita tai palveluita, niin tässä tapauksessa sivujen pääasiallinen tehtävä on toimia tuotteiden ja palveluiden kauppa-paikkana. Nykyään tosin etsitään myös elämyksiä sekä tunnelmaa, jota täytyisi pystyä välittämään myös verkkokauppojen kautta. Käytä laajasti omaa luovuuttasi sekä hyödynnä grafiikan mahdollisuuksia.

Itsetehty vai ammattilaisen toteuttama?

Mikäli päädyt luomaan omat kotisivusi itse, voit säästää ison lohkon budjetistasi. Jos nettisivujesi rakenne on suhteellisen yksinkertainen, voi toteutus onnistua suhteellisen helposti. Toisaalta ilman koodaamisen osaamista voit joutua tekemään kompromisseja esimerkiksi graafisen suunnittelun suhteen.

Yhtään sen isommat tai monipuolisemmat kotisivut kannattaa antaa ammattilaisten hoidettavaksi. Vaikka joudutkin luultavasti lohkaisemaan siivun budjetistasi, vastineeksi eteesi ojennetaan toimivat  sekä nopeat nettisivut. Kannattaakin kartoittaa eri tekijöitä sekä yrityksiä laajasti, sillä tarjontaa löytyy varmasti yltäkylläisesti. Myös tarjouspyyntöjen jättäminen kannattaa.

Nettisivut ovat laaja ja paikoitellen jopa hieman kompleksinen kokonaisuus. Ne tarjoavat kuitenkin haastetta, mahdollisuuden oppimiseen, oman luovuuden harjoittamiseen sekä tienestien kasvattamiseen.